Küba, ABD´nin Venezüella üzerinden ambargo tehdidinde bulunmasına tepki gösterdi

Küba, ABD´nin Venezüella üzerinden ambargo tehdidinde bulunmasına tepki gösterdi

Venezüella´da konusunda Küba´yı suçlayan ve ‘askeri operasyonlarını sonlandırmadığı takdirde ambargo uygulayacağını´ söyleyen ABD Başkanı Donald Trump´a, Havana´dan tepki geldi.

 

Venezüella´da konusunda Küba´yı suçlayan ve ‘askeri operasyonlarını sonlandırmadığı takdirde ambargo uygulayacağını´ söyleyen ABD Başkanı Donald Trump´a, Havana´dan tepki geldi. Dışişleri Bakanı Rodriguez, “Venezüella´da Küba askerleri yok. Ambargo tehdidini reddediyorum” dedi. Rodriguez, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton´a da ´patolojik yalancı´ diye seslendi.

Venezüella´da yaşanan darbe girişiminin ardından karşı karşıya gelen ABD ile Küba arasındaki gerilimi karşılıklı açıklamalarla devam ediyor. 

‘Küba askerlerinin Venezüella´da olduğuna´ dair iddianın bir kez daha dile getirilmesi üzerine Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez tepki gösterdi.

Rodriguez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “(ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John) Bolton, Trump´ı da yanlış bilgilendiren patolojik bir yalancı. Venezüella´da Küba askerleri de yok, askeri ya da güvenlik operasyonlarına katılan Kübalılar da yok. Sadece insani yardım görevi yürüten sağlık çalışanları var. Trump´ın ambargo tehdidini şiddetle reddediyorum” ifadelerini kullandı.

​TRUMP, TWITTER´DAN DUYURMUŞTU

Trump, darbe girişimine ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Eğer Küba askerleri ve milisleri, Venezüella anayasasını mahvetme ve ölümlere sebep olma amacı güden tüm askeri ve diğer operasyonlarını derhal sonlandırmazsa, en üst düzeyde yaptırımlarla birlikte tam ve kapsamlı bir ambargo Küba adasına uygulanacaktır. Umarım tüm Kübalı askerler derhal ve barışçıl bir şekilde kendi adalarına dönerler' demişti. 

Darbe girişiminin ardından Küba, Devlet Başkanı Nicolas Maduro´nun yanında olduğunu duyurmuştu.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, 'Ülkeyi şiddet sarmalına sokmayı amaçlayan bu darbe hareketini şiddetle reddediyoruz. Venezüella´nın cadde ve sokaklarında terör yaratmayı amaçlayan silahlı grupların girişimini kınıyoruz. Venezüella halkının yanındayız' açıklamasını yapmıştı.

 

 


Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading