Tarih: 07.11.2016 18:02

Küba devriminden ilham alan Sandinistaların lideri 3. kez başkan oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Devlet başkanlığı için 6 adayın yarıştığı seçim için, kayıtlı 3,8 milyon kayıtlı seçmenden yüzde 65´inin oy kullandığını belirten Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Roberto Rivas, 92 sandalyeli kongrede de seçime gidildiğini ancak oyların henüz sayılmaya başlanmadığını ifade etti.

Resmi olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 71´ini alan Ortega ve eşi Rosario Murillo, ağustos ayında devlet başkanlığı ve yardımcılığı için adaylıklarını koymuştu.

HOUSE OF CARDS GERÇEK OLDU

Halihazırda hükümet sözcüsü olan 7 çocuk annesi Murillo´nun eşiyle birlikte aday olması, ´House of Cards dizisi gerçek oluyor´ yorumlarını da beraberinde getirmişti. Nikaragua´da hemen her gün televizyona çıkan Murillo, tanınmış bir şair olmasının yanı sıra İngilizce ve Fransızca´yı çok akıcı konuşuyor.

Nikaragua muhalefeti, devlet yönetimindeki asıl gücün, Somoza ailesinin diktatörlüğüne son veren devrime öncülük eden Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesinin (FSLN) üyelerinden biri olan ve 2007 yılında devlet başkanı seçilen Ortega´nın değil, Murillo´nun elinde olduğunu iddia ediyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —