Tarih: 09.06.2015 17:45

`Küba`da yaşam` İstanbulluları bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Göztepe Venüs Sanat Galerisi`ndeki açılışa katılan Cano, çok özlediği Küba`yı, tablolarına aktardığını dile getirerek, Türklerin eğlenceli ve neşeli olmaları bakımından Kübalılara çok benzediğini söyledi.

2010`dan beri Türkiye`de yaşayan sanatçı, burada daha fazla kişisel sergi açmak istediğini aktardı. Yaz sonunda yeni sergileri olacağını kaydeden Cano, 'Tabloların çoğunun teması aynı. Karnaval, eski Amerikan arabaları ve canlı renkler. Yani Küba`da günlük hayatta karşınıza çıkan şeyler' dedi.

Küba`da 1982`de doğan sanatçı, 9 yaşındayken kurduğu Los Chicos del Barrio isimli grubuyla yıllarca ulusal ve uluslararası festivallerde sahne aldı. Cano, 2000`de UNESCO sponsorluğunda gerçekleştirdiği Avrupa turnesi sırasında Paris`teki Ressamlar Tepesi`nde resme olan ilgisinin farkına vardı. İlk sergisini 2001`de açan sanatçı, 2010`dan beri

Türkiye`de yaşıyor. Küba`daki anılarından yola çıkarak resimlerini yapan sanatçının sergisinde 30 eser yer alıyor. Sergi, 19 Haziran`a kadar ziyaret edilebilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —