Tarih: 07.12.2017 21:53

´Kudüs, hiçbir zaman İsrail´in başkenti olmayacak´

Facebook Twitter Linked-in

 

İran merkezli ´Kutsal Kudüs´e Özgürlük´ oluşumu başkanı Şeyhülislam, Sputnik´e yaptığı açıklamada, Kudüs´ün İsrail´in başkenti olarak tanınmasını değerlendirerek şöyle konuştu: 

'Trump ne kadar isterse istesin  başaramayacak. Evet, belki ABD büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyabilecekler. Ama bu Kudüs hiçbir zaman İsrail´in başkenti olmayacak. Neredeyse tüm ülkeler, İsrail´in başkentinin birçok din için kutsal olan Kudüs´e taşınmasına karşı çıkıyor. Trump´ın bu hareketi sadece şunu gösteriyor: ABD lideri Ortadoğu bölgesi için huzur ve barış istemiyor. Trump, bu hareketleriyle sadece bölgeyi istikrarsızlaştırıyor'.

´İSRAİL´İN DEĞİL, FİLİSTİN´İN BAŞKENTİ´

Suriye ve Irak´ın IŞİD şerrinden kurtulduğu bu dönemde huzur ve barışı inşa etme ve onarma zamanı olduğunu kaydeden Şeyhülislam, ABD´nin ise yeni çatışmaları körüklediğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: 

'Müslümanların çoğunlukta olduğu hemen hemen tüm ülkeler, kutsal Kudüs´ün İsrail´in başkenti olarak tanınmasına karşı çıktı. Çünkü bu karar dinler arası çatışmanın körüklenmesine yol açar. Bu yüzden İran, ABD´nin bu tür eylemlerini kesinlikle kınıyor. Bu eylem, tüm semavi dinlerin beşiği olan kutsal Kudüs´te yaşayan Müslüman ve Hıristiyanlara ihanettir'.

İranlı uzman, 'Kudüs İsrail´in değil, her zaman Filistin´in başkentiydi. Öyle de kalacak' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —