• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Kudüs´te Yahudi yürüyüşü iptal edildi

Kudüs´te Yahudi yürüyüşü iptal edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog´un gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından İsrail yönetiminden Kudüs´te yaşanan gerilimi azaltacak bir açıklama geldi. Radikal Yahudi grupların yapmay?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog´un gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından İsrail yönetiminden Kudüs´te yaşanan gerilimi azaltacak bir açıklama geldi. Radikal Yahudi grupların yapmayı planladığı Bayrak Yürüyüşü ´ne izin verilmeyeceği açıklandı.

Kudüs´te ramazan ayı boyunca tırmanan gerilime yönelik İsrail yönetimi ilk kez önlem aldı. İsrailliler ile Filistinlileri karşı karşıya getirecek yürüyüş iptal edildi. Kudüs´te radikal Yahudi gruplar, sosyal medya üzerinden 'Bayrak Yürüyüşü' çağrısı yaptı.

Batı Kudüs´teki Safra Meydanı´ndan başlayacak yürüyüşün, eski şehir surlarına ve Mescid-i Aksa´nın giriş kapılarına dek süreceği belirtildi. Aynı şekilde, Filistinli gruplar da yürüyüşün rotasında yer alan eski şehirin sembolik Şam Kapısı´nda toplanma çağrısı yaptı. İki grubun olası karşılaşmasını İsrail yönetiminden gelen iptal kararı önledi.

Söz konusu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog´un gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından duyuruldu. İsrail´in işgali altındaki Doğu Kudüs´teki olaylarda ramazanın başlangıcından bu yayana 400´ten fazla Filistinli yaralandı. Aralarında çocukların da bulunduğu 18 kişi hayatını kaybetti.

 



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor