• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Kültürel Miras Yapılarına Ziyaret

Kültürel Miras Yapılarına Ziyaret

Gürcistan Cumhurbaşkanı, beraberindeki Gürcü heyeti ile birlikte tarihî Tao-Klarceti’deki (Gürcü manastır ve kiliselerinin bulunduğu bölge) kültürel miras yapılarını ziyaret etti. Giorgi Margvelaşvili, “Bugün burada atalarımızın ese

Nino Ekvtimişvili

Ankara’da gerçekleştirilen resmî görüşmelerin ardından Gürcistan Cumhurbaşkanı, beraberindeki Gürcü heyeti ile birlikte tarihî Tao-Klarceti’deki (Gürcü manastır ve kiliselerinin bulunduğu bölge) kültürel miras yapılarını ziyaret etti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı, Türk tarafına tarihî anıtların korunması ve bakımından dolayı teşekkür etti.

Giorgi Margvelaşvili, “Bugün burada atalarımızın eserlerini görebilme şansına sahip olduğum için çok mutluyum. Şunu ayrıca belirtmek istiyorum, Allah’a şükür ki Gürcistan ile Türkiye, kültürel mirasları koruyan ve bunların gelecek nesiller tarafından görülebilmesi için çalışan uygar ülkelerdir.” şeklinde konuştu.

Gürcistan’ın bir numarası ile Gürcü heyeti üyeleri, Türk hükûmeti ile yapılan görüşmeler sırasında kültürel mirasların korunma konusunu ele aldıklarını aktardı.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri İrina İmerlişvili, “Yaptığımız görüşmeler sırasında İşhan Kilisesi’ndeki restorasyon çalışmalarının 2014 yılında tamamlanacağına ve buna paralel olarak Gürcü uzmanların da katılımıyla bu yıl Oşki Manastırı’nın restorasyon sürecine başlanacağına dair bir söz aldık.” dedi.

Gürcisan’ın Türkiye Büyükelçisi İrakli Koplatadze, “Ankara’da yapılan görüşmelerle tamamıyla yeni bir dönem başlamıştır. Türk tarafı, Gürcistan Cumhurbaşkanı ve beraberindeki Gürcü heyete, mevcut yıl içerisinde Oşki Manastırı’nın restorasyon çalışmalarına başlanacağına dair bir söz verdi.” açıklamasında bulundu.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, tarihî Tao-Klarceti’yi gezerek Türkiye ziyaretini tamamladı. Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinin verdiği bilgiye göre Margvelaşvili, ziyareti çerçevesinde Oşki Manastırı ve İşhan Kilisesi’ni ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı. (Gürcistan merkezli News.ge - 21 Ocak 2014)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor