• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Kurtulmuş: Irak ve Suriye´de makas değiştiriyoruz

Kurtulmuş: Irak ve Suriye´de makas değiştiriyoruz

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye´nin Suriye ve Irak politikasında değişikliğe gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine, 'Türkiye bölgede çok ciddi bir makas değişimine gidiyor' dedi.

 

Hürriyet´in aktardığına göre, A haber kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, özetle şunları söyledi:

'(DEAŞ´lıların PKK´ya katılımı Türkiye´nin Suriye ve Irak politikasında herhangi bir değişikliğe yol açabilir mi?) Türkiye bölgede çok ciddi bir makas değişimine gidiyor. Bu da adım adım uygulanıyor. Özellikle Suriye´de, Rusya ile Halep özelinde bir ateşkes ortaya konulması ve sonuçta bu ateşkesin genişletilerek Suriye´de bir barış sürecinin gerçekleştirilmesi için son birkaç aydır çok yoğun temaslarda bulunuluyor. Bu temaslar sonucunda da bugün Astana süreci ortaya çıktı. Bu da aslında Türkiye´nin yeni Suriye politikası bakımından önemli bir başarı göstergesi.

Aynı şekilde Irak-Türkiye ilişkileri yeni bir döneme taşındı. Bu dönemde Türkiye-Irak merkezi hükümetiyle de Irak´ın birliğini, toprak bütünlüğünü sağlayacak, Irak içerisindeki bütün farklı unsurların siyasal katılımına destek olacak şekilde yeni bir sayfa başlatıyoruz.”




18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor