• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Kurtulmuş´a soruldu: Suriye´ye neden hava operasyonu yapılmıyor, sıkıntı mı var?

Kurtulmuş´a soruldu: Suriye´ye neden hava operasyonu yapılmıyor, sıkıntı mı var?

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında TSK´nın son 8 gündür Suriye´ye neden hava operasyonu yapmadığı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş´a soruldu.

 

Suriye ordusu, 20 Ekim´de hava sahasına giren herhangi bir Türk savaş uçağıyla ‘başa çıkılacağını´ ve jetlerin düşürüleceğini açıklamıştı.

Başbakan Binali Yıldırım, 21 Ekim´de, Suriye´nin bu açıklamasının sorulması üzerine, ‘kimin ne dediğinin önemi olmadığını´ söylemişti.

Bugün bir gazetecinin 'Bakanlar Kurulu toplantısında Genelkurmay Başkanı´nın da bir sunumu oldu galiba, son 8 günden bu yana TSK´nın havadan destek vermediğini görüyoruz. Bir sıkıntı mı var?' sorusuna Numan Kurtulmuş şöyle yanıt verdi:

´PÜRÜZ ÇIKARSA KONUŞARAK, GÖRÜŞEREK ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ´

'Biz bir taraftan operasyon bir taraftan diplomasi yapıyoruz. Amacımız DEAŞ´ın o bölgeden temizlenmesidir Türkiye orada başka bir silahlı güçle mücadeleye girmek niyetinde değildir. Adımlarımızı planladığımız şekilde atıyoruz. Pürüz çıkarsa konuşarak, görüşerek çözmeye çalışıyoruz. Türkiye´nin ÖSO´ya verdiği lojistik destek başka bir unsur ile savaşması için değil DEAŞ ve PYD´ye karşı savaşması için verilen destektir.'




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor