Tarih: 25.08.2017 16:44

Kushner´in Ortadoğu Mesaisi Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Dün Mısır´ın başkenti Kahire´de görüşmeler yapan Kushner, bugün de İsrail ve Filistinli liderlerle biraraya geldi..

Aynı zamanda Başkan Donald Trump´ın damadı olan Kushner, önce Tel Aviv´de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´yla, daha sonra da Ramallah´a geçerek Filistin lideri Mahmud Abbas´la görüştü.

Kushner Netanyahu´yla görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, Trump´ın “bu bölgedeki tüm halklara refah ve barışı getirecek” bir anlaşmaya ulaşma hedefinde “çok kararlı” olduğunu söyledi.

Netanyahu da, 'Üzerinde konuşacağımız konular var, bölgemizde barış, istikrar, güvenlik ve refahın nasıl ilerletileceği. Ve bence bunların tümü, ulaşabileceğimiz şeyler' dedi.

Kushner´in Filistin lideri Mahmud Abbas´la görüşmesiyle ilgili de Abbas´ın ofisinden bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, Kushner görüşmede, Başkan Trump´ın 'tüm bölgedeki ülkeler arasında barışçıl ilişkiler' olmasını arzu ettiğini ve 'tüm Filistin ve İsrail halkları için daha iyi bir geleceğe dair çok iyimser ve umutlu' olduğunu söyledi.

Trump ilk göreve geldiğinde, İsrailliler ve Filistinliler arasında “nihai anlaşma” olarak adlandırdığı hedefe ulaşma konusunda umutlu açıklamalar yapmıştı. Ancak bugüne kadar önemli bir ilerleme sağlanamadı ve Filistinli yetkililerin de bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirmeye başladıkları görülüyor.

Bu arada Kushner, İsrail-Filistin ziyaretinden önceki durağı Mısır´da dün de Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ve Dışişleri Bakanı Semih Şükri´yle görüştü.

Kushner´in Mısır ziyareti, Trump yönetiminin, insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek Mısır´a 100 milyon dolarlık ekonomik ve askeri yardımları kesmesi, 200 milyon dolarlık da askeri fon desteğini ertelemesi kararını açıkladığı bir zamana denk geldi.

Sisi´nin ofisinden görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, yardımların kesilmesine atıf yapılmazken, Mısır´ın iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çalışma arzusuna vurgu yapıldı.

Mısır Dışişleri Bakanı´nın önce Kushner´le görüşmeyi iptal ettiği öne sürülmüştü ancak daha sonra bakanlık Twitter üzerinden Kushner ve heyetinin Bakan Şükri´yle görüşmesinden görüntü paylaştı. Görüşmede iki ülke heyetlerinin de yüzlerinin güldüğü görüldü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —