Tarih: 30.04.2015 01:03

Kuveyt İle İlişkilerimize Özen Gösteriyoruz

Facebook Twitter Linked-in

 

El Kabas

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve maiyetindeki heyet iki gün sürecek olan resmî bir ziyaret çerçevesinde dün akşam Kuveyt’e geldi. Erdoğan, ziyareti sırasında Kuveyt Emiri ile resmî görüşmelerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havaalanında Kuveyt Emiri, Kuveyt Veliahtı, Millet Meclisi Başkanı, Ulusal Muhafızlar Başkan Yardımcısı, Bakanlar Kurulu Başkanı, Bakanlar Kurulu Başkanı Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Savunma Bakanı, devletin üst düzey yetkilileriyle ordu, Emniyet ile Ulusal Muhafızların üst düzey subayları karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve dost Türkiye Cumhuriyeti’nden üst düzey resmî bir heyet eşlik ediyor.

Yemen

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, Kuveyt ziyaretinden önce Ankara’da havaalanında yaptığı basın toplantısında, Husi milislere yapılan “Kararlık Fırtınası” operasyonu bittikten sonra Yemen’de yaşanan siyasi dönemin çok önemli olduğunu söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen’in geleceğini çizmek için uygun adımlar atılması yönünde çağrıda bulundu.

Kuveyt ziyaretiyle ilgili olarak Kuveyt Emiri’nin resmî daveti üzerine bu ziyaretin yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret sırasında başta Suriye ile Yemen olmak üzere bölge ve dünyadaki gelişmelerin yanı sıra ikili ilişkilerin de ele alınacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesinin başta ekonomi, ticaret ve savunma sanayi olmak üzere Kuveyt ile olan ilişkilerini geliştirmeye çok özen gösterdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu ziyaretten önümüzdeki dönemde iki halkın çıkarlarına hizmet edecek sonuçları elde etmeyi umduğunu belirtti.

İkili Görüşmeler

Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Salih Murat Tamer, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuveyt ziyaretinin iki ülke arasındaki ekonomik-ticari ilişkiler üzerine yoğunlaşacağını aynı zamanda ikilinin bölgesel ve uluslararası siyasi gelişmeleri ele alacağını ifade etti. (Kuveyt, El Kabas - 28 Nisan 2015)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —