• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Kuzey-Güney Kore zirvesine Trump kayıtsız kalmadı

Kuzey-Güney Kore zirvesine Trump kayıtsız kalmadı

Kim ile Moon´un nisan ayı sonunda sınırda düzenlenecek zirvede biraraya gelecekleri açıklamasına, Trump, Twitter´dan, ihtiyatlı umutlu bir karşılık verdi.

 

ABD Başkanı Donald Trump, dünyayı nükleer savaşın eşiğine getirecek şekilde söz düellosuna tutuştuğu Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´u, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile barış sürecine kaptırmasını hazmetmeye çalışıyor. 

Pyongyang´da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşen 10 kişilik Güney Kore heyetinin, ülkeye dönüşte yaptığı açıklamaya Trump kayıtsız kalmadı.

Kim ile Moon´un nisan ayı sonunda sınırda düzenlenecek zirvede biraraya gelecekleri açıklaması üzerine Trump da Twitter´a sarıldı:

´´Kuzey Kore ile görüşmelerde olası ilerleme kaydedildi. Uzun yıllardır ilk kez ilgili tüm taraflar ciddi çaba sarf ediyor. Dünya izliyor ve bekliyor! Belki sahte umuttur, ama herhalükarda ABD her iki yönde de işleri sıkı tutumaya hazır!´´

 
​LİDERLER ARASI KIRMIZI TELEFON HATTI 

Kuzey-Güney Kore görüşmelerinin ardından yapılan açıklamaya göre iki ülkenin liderleri arasında bir kırmızı hat (telefon hattı) kurulması konusunda mutabık kalındı.

KİM İLE MOON İLK TELEFON GÖRÜŞMESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

İki lider zirveden önce ilk telefon görüşmesini yapma konusunda anlaştı.

BU ASLINDA 3. ZİRVE OLACAK

Kim Jong-un´un babası ve ülkenin eski lideri Kim Jong-Il, 2000 ve 2007 yıllarında Güney Koreli mevkidaşları ile görüşmüştü.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor