• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Kuzey Kore askeri tatbikat yapıyor, ABD´nin nükleer denizaltısı bölgede

Kuzey Kore askeri tatbikat yapıyor, ABD´nin nükleer denizaltısı bölgede

Kore yarımadasındaki gerginlik sürüyor. Kuzey Kore´nin ülke ordusunun 85. kuruluş yıldönümünde ağır silahlarla bir askeri tatbikat yaptığı haberi gelirken, ABD´nin bölgeye gönderdiği nükleer denizaltısı Güney Kore´ye ulaştı.

 

Yonhap haber ajansının Güney Koreli yetkililere dayandırdığı haberine göre, Kuzey Kore bugün Wonsan kentinde ağır silahların kullanıldığı geniş çaplı bir askeri tatbikat gerçekleştirdi. 

ASKERİ TATBİKATA KIM JONG-UN´UN DA KATILMASI BEKLENİYOR

Kaynaklara göre Pyongyang yönetiminin Kuzey Kore ordusunun kuruluşunun 85. yıldönümü nedeniyle yaptığı bu askeri tatbikata Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un da katılması bekleniyor.

Kuzey Kore´nin yeni bir nükleer deneme ya da balistik füze denemesi yapabileceği söylentileri ortaya atılırken, gerginliği arttırabilecek bir diğer gelişme de Güney´de yaşandı.

ABD´nin Kore yarımadasına gönderdiği nükleer denizaltısı Güney Kore´ye ulaştı.

USS Michigan adlı nükleer denizaltının Busan´daki donanma üssüne vardığı açıklandı.

KUZEY KORE: AÇIK BİR ASKERİ ŞANTAJ

USS Michigan´ın ABD yönetiminin güç gösterisi olarak Kore yarımadasına gönderdiği USS Carl Vinson Uçak Gemisi Grubu´na katılacağı ve Güney Kore ile yapılacak ortak askeri tatbikatta yer alabileceği açıklandı. 

Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo´ya göre USS Michigan nükleer denizaltısı 154 adet Tomahawk seyir füzesi ve 60 kişiden oluşan özel harekat birliklerini taşıyor.

Kuzey Kore ise denizaltının bölgeye konuşlandırılmasını ´açık bir askeri şantaj´ olarak niteledi.

Nisan başında ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) donanma grubunu Singapur´dan Kuzey Kore´ye gönderdi.

Ancak Kuzey Kore´yi caydırma amaçlı gönderilen Carl Vinson Uçak Gemisi Grubu´nun açıklandığı gibi Japon Denizi´nde olmadığı, Endonezya yakınlarında olduğu ortaya çıkmıştı.

Bunun ardından Carl Vinson´ın Kuzey Kore´ye ay sonunda ulaşacağı açıklanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump da dün Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefonda görüşmüş, Çin tarafları ´itidalli olmaları ve tansiyonu yükseltecek eylemlerden kaçınmaları´ konusunda uyarmıştı.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor