Tarih: 10.08.2017 09:18

Kuzey Kore: Guam´ı vurma planımız ağustos ortasında hazır olacak

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD ve Kuzey Kore arasındaki füze restleşmesi devam ederken, Pyongyang yönetimi Guam´a orta menzilli füze saldırısını içeren plan için ilk kez tarih verdi.

​Kuzey Kore resmi haber ajansında yer alan açıklamaya göre, ağustos ortasında ABD´ye bağlı özerk Guam açıklarına 4 adet orta menzilli füze fırlatma planı hazır olacak. Açıklamada, planın uygulanması için Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un onayınının beklendiği belirtildi. 

Kuzey Kore ordusundan gelen açıklamada, 'Planımızı yapacağız ve Guam´ı vurmak için Başkomutanımızın emrini bekleyeceğiz' denildi.

Açıklamada hazırlanan plana dair detaylar da veriliyor:

  • Kore Halk Ordusu tarafından fırlatılacak olan Hwasong-12 füzeleri, 3.357 km yol kat edecek Guam´ın 30 ila 40 km açıklarında suya düşecek.
  • Füzeler Japonya´nın Şimane, Hiroşima ve Koiçi bölgelerinin üzerinden uçacak.

´TRUMP´A KARŞI ANCAK MUTLAK GÜÇ ETKİLİ OLABİLİR´

Kuzey Kore yönetiminden yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump´ın ´Kuzey Kore tehditleri bıraksa iyi olur yoksa ateş ve öfkeyle karşılık veririz' sözleri içinse 'Boş laf' yorumunu yaptı ve ABD Başkanı üzerinde sadece ´mutlak gücün etkili olabileceğini´ söyledi.

KCNA´daki haberde, Kore Halk Ordusu Komutanı Kim Rak Gyom´un açıklamaları aktarılırken, General Kim Rak Gyom´un, Trump için 'Mantıklı düşünmekten aciz bu adamla anlamlı bir diyalog kurmanın imkanı yok' dediği belirtildi. 

Pasifik Okyanusu´nda bulunan ve Kuzey Kore´ye 3400 km uzaklıkta olan Guam´da Anderson Hava Üssü yer alıyor. Söz konusu üs, B-1 bombardıman uçakları tarafından Güney Kore hava sahasındaki uçuşlardan sonra yakıt ikmali için kullanılıyor.

​Trump, Kuzey Kore´nin nükleer faaliyetlerine ve ABD´ye karşı hamlelere devam etmesi halinde, 'Dünyanın şimdiye kadar görmediği bir hiddetle' yüzleşeceğini söyleyerek tehdit etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —