Tarih: 02.11.2016 13:25

Kuzey Kore, Güney´i ´yerden yere vurma´ fırsatını kaçırmadı

Facebook Twitter Linked-in

 

yıllık arkadaşı Choi´nin, Park´ın önemli konuşma metinlerini kaleme aldığı ortaya çıkmasının ardından son 3 gündür yüzbinlerce Koreli başkanlık sarayı ve önemli devlet binalarının önünde protesto gösterileri düzenlemeye devam ediyor. ABD´nin müttefiki olan Güney Kore´nin rakibi konumundaki Kuzey Kore´den ortaya çıkan skandalın ardından zehir zemberek açıklamalar geldi. Pyongyang´ın güdümünde haberler yapan Merkezi Habe Ajansı, ortaya çıkan skandalın ´yozlaşmışb,r yönetimin kaçınılmaz bir sonucu´ olarak nitelendirirken Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye´nin ise ´Çağdaş Kore toplumunun en deforme, anormal ve aptal insanı´ olarak tanımlandı.

´PARK, ABD´NİN EN YALAKA SÖMÜRGE ORGANI´

Ülke genelinde eleştirel ve muhalif yayınlara bile tahammül edemeyen Pyongyang yönetiminin yayın organı, yaşanan skandalı ´Daha önce Güney Kore tarihinde eşi benzeri görülmemiş, güç odaklı sinsi bir yozlaşma´ olarak nitelendirdi. Kuzey kore hükümetinin resmi yayın organlarından Rodong Sinmun gazetesi ise 64 yaşındaki Park´ı ABD´nin ´en yalaka sömürge organı´ şeklinde ağır bir ithamda bulundu.

´ÜLKE BİR CADI KAZANI GİBİ KAYNIYOR´

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı görevlisi Jon Min Dok da AP´ye yaptığı açıklamada, 'Şu anda tüm ülke bir cadı kazanı gibi kaynıyor. Dok, Park yönetimini ´düşünce ve yönelimden yoksun bir yönetim´ olarak tanımladı. Park ve arkadaşı Choi Soon-sil´in adının karıştığı skandal ülkede siyasi deprem yarattı.

Park ile olan arkadaşlığını kullanıp kişisel servet elde ettiği iddia edilen Soon-sil için yakalama kararı çıkarılırken kabinede başbakan ile maliye ve finans bakanları değiştirildi. Protestocular tarafından istifası istenen Park, Choi skandalı nedeniyle televizyona çıkarak Güney Kore halkından özür dilemişti. Choi´nin, kültürel ve spor faaliyetlerini destekleme adı altında, yardım kuruluşlarından zimmetine yaklaşık 9 milyon dolar geçirdiği de iddia ediliyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —