Tarih: 24.09.2017 09:52

Kuzey Kore: İntihar misyonu olan, Trump´tan başkası değildir

Facebook Twitter Linked-in

 

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu´nda ülkesini temsilen konuşma yapan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´a ´Roket Adam´ ismini taktığını söyleyen ABD Başkanı Donald Trump´a yanıt verdi.

Trump´ın Kim hakkındaki ´intihar misyonu olan roket adam´ ifadelerini değerlendiren Ri, 'İntihar misyonu olan kişi, Trump´tan başkası değildir' şeklinde konuştu. Trump´ı, ´parmağı nükleer silahlarda olan zihnen dengesiz bir megaloman´ olarak nitelendiren Ri, Trump´a, ´bu şekilde devam etmesi halinde Kuzey Kore roketlerinin tüm ABD anakarasına ulaşacağı´ tehdidiyle yanıt verdi. 

´ABD´DE MASUM SİVİLLER ÖLÜRSE SORUMLULUĞU TRUMP´A AİTTİR´

Öte yandan Ri, 'Bu intihar saldırısı nedeniyle ABD´de masum siviller ölürse, bunun sorumluluğu tamamen Trump´a aittir.' dedi.

´AMACIMIZ ABD İLE GÜÇ DENGESİNİ TESİS ETMEK´ 

Ri, nükleer faaliyetlerin tamamen korunma ve caydırıcılık amaçlı olduğunu da savunarak, 'Bizim ulusal nükleer gücümüz savaşa karşı caydırıcılık, ABD´nin nükleer tehditlerine son verme ve ABD işgalini önleme amaçlıdır. Nihai hedefimiz ABD ile güç dengesini tesis etmektir' ifadelerini kullandı. Kuzey Kore´ye yönelik BM Güvenlik Konseyi yaptırımlarını da ´haksızlık´ olarak değerlendiren Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri, bu yaptırımların ülkesini nükleer faaliyetlerden alıkoyamayacağını söyledi.

ABD ve müttefiklerinin Kuzey Kore´ye yönelik herhangi bir operasyon yürütmesi ya da bu yönde bir sinyalde bulunması halinde, Pyongyang´ın ´acımasız bir şekilde´ önleyici adımlar uygulayacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump kısa bir süre önce, Kuzey Kore liderini 'İntihar misyonu olan roket adam' şeklinde tanımlayarak Kuzey Kore´nin nükleer faaliyetlerine devam etmesi durumunda ´Kuzey Kore´yi tamamen yok etmekten´ başka seçeneklerinin kalmayacağı yönünde tehditte bulunmuştu. 

TRUMP BU KEZ ´KÜÇÜK ROKET ADAM´ DEDİ

Bu arada Trump, Ri´nin bu konuşmasının ardından şöyle bir tweet attı: 'Kuzey Kore Dışişleri Bakanı´nın BM´de konuştuğundan yeni haberim oldu. Küçük Roket Adam´ın fikirlerini dile getirmeye devam ederse fazla kalıcı olamayacaklar.'

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —