• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Kuzey Kore: Kıtalararası balistik füzemiz büyük bir nükleer başlık taşıyabilir

Kuzey Kore: Kıtalararası balistik füzemiz büyük bir nükleer başlık taşıyabilir

Kuzey Kore dün denemesini yaptığı Hwasong-14 tipi kıtalararası balistk füzesinin büyük bir nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip olduğunu açıkladı. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Kuzey Kore lideri Kim´in 'ABD´li p.çler Bağı

 

Kuzey Kore´nin salı günü gerçekleştirdiği yeni model kıtalararası balistik füze (ICBM) hakkında açıklama yapan KCNA, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un sözlerini aktardı. 

KİM: WASHINGTON DÜŞMANCA SİYASETİNİ SONLANDIRMADIKÇA MÜZAKERE YAPMAYACAĞIZ

Kim´in ´Son denemeyle birlikte ülkesinin atom, hidrojen ve ICBM dahil stratejik silah kapasitesinin tamamlandığını´ söylediğini aktaran KCNA, Kuzey Kore liderinin 'Wahington, Kuzey´e yönelik düşmanca siyasetini sonlandırmadıkça bu silahlardan vazgeçilmesi konusunda ABD ile müzakere edilmeyecek' dediğini belirtti.

Açıklamada kıtalararası balistik füzenin karbon kompozitli burnunun ´büyük ve ağır bir nükleer savaş başlığı´ taşıma kapasitesi olduğu ve atmosfere giriş sırasındaki sert koşullara dayanabileceği vurgulandı.

KCNA, yeni geliştirilen ICBM´nin ayrılma, savaş başlığının yeniden atmosfere girmesi ve savaş başlığının kontrolü gibi aşamaları başarılı şekilde gerçekleştirdiğini yapılan denemeyle doğrulandığını da belirtti.

´SIKINTILARINI GİDERMEK İÇİN YANKEE´LERE SIK SIK BÜYÜK VE KÜÇÜK HEDİYE PAKETLERİ GÖNDERİLSİN´

KCNA´nın açıklamasında Kim Jong un´un yüzünde büyük bir gülümsemeyle 'ABD´nin Bağımsızlık Günü´nde ´hediye paketi´ verilmesinden ABD´li p.çler hoşlanmayabilir' dediği ve Kuzey Kore liderinin 'Sıkıntılarını gidermek için Yankee´lere sık sık büyük ve küçük hediye paketleri gönderilmesi´ emri verdiği yer aldı. 

´BİR OĞLAN ÇOCUĞU KADAR YAKIŞIKLI´

Kim´in ayrıca kıtalararası balistik füzeyi ´bir oğlan çocuğu kadar yakışıklı´ diye nitelediği açıklandı.

Kuzey Kore´ye göre 39 dakikalık uçuşunda füze 933 km yol kat etti ve 2.802 km yüksekliğe erişti.

ABD de resmi olarak yeni füzenin bir ICBM olduğunu doğrulamıştı.

Bazı ABD´li uzmanlar bu verilerin Kuzey Kore´nin yeni füzesinin 8 bin km´lik menzile ve ABD anakarasını vurma potansiyeline sahip olduğuna işaret ettiğini söylemişti.

Güney Kore Savunma Bakanı Han Min-koo da füzenin menzilinin 7 bin ile 8 bin km arasında olduğunu belirtmişti.



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor