• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Kuzey Kore konusu çözülürken karşılıklılık ilkesine riayet etmeli´

Kuzey Kore konusu çözülürken karşılıklılık ilkesine riayet etmeli´

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya´nın Çin´i, ABD´yi ve Güney Kore´yi, Pyongyang´ın nükleer silahsızlanma konusunun çözümünde karşılıklılık ilkesine riayet etmeye ça?

 

ABD´nin Kuzey Kore´ye ‘küresel baskıyı artırma´ çağrısının ardından Pyongyang´ın ‘Washington düşmanca politikalarını sona erdirmedikçe nükleer programını tartışmaya açmayacağına´ yönelik açıklamalarını Sputnik´e değerlendiren Klintseviç, 'Rusya, Kuzey Kore´nin ABD ile nükleer programını görüşmeyi reddetmesini üzüntüyle karşıladı, ancak Pyongyang´ın bu tepkisi tahmin edilebilirdi' ifadelerini kullandı. 

Klintseviç, Rusya´nın hala Kore Yarımadası´ndaki ihtilafın Kuzey Kore´nin nükleer silah testleri ve balistik füze denemeleri ile ilgili moratoryum uygulamasıyla, karşılıklı olarak ABD ve Güney Kore´nin ülkenin sınırlarına yakın tatbikat düzenlemekten çekilmesiyle çözülebileceğine inandığına dikkat çekti.

Rus senatör, 'Batı, Rusya ve Çin´in bu ortak önerisini oldukça soğuk karşıladı ve karşılığında herhangi bir alternatif sunmadı. Rusya, bu tehlikeli ihtilafın çözümü için başarıyla sonuçlanabilecek herhangi bir şeyi kapıdan geri çevirmenin doğru olmadığı düşüncesiyle Çin ile birlikte yapmış olduğun ortak açıklamada yer alan karşılıklılık ilkelerine dönülmesini öneriyor' diye konuştu.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor