Tarih: 31.05.2018 10:41

Kuzey Kore lideri Kim´in sağ kolu ABD´de Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüştü

Facebook Twitter Linked-in

 

Kuzey Kore´nin eski askeri istihbarat şefi ve Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yong Chol, Çin´in başkenti Pekin´den Air China havayolu ile New York´a gitti. 

Kuzey Kore lideri Kim´in en yakın yardımcılarından biri olan Kim Yong Chol kendisi ile buluşmak için Washington´dan New York´a giden ABD Dışişleri Bakanı ve eski CIA Direktörü Mike Pompeo  ile 1 buçuk sat boyunca akşam yemeği yedi.

Beyaz Saray ikilinin bir gün boyunca toplantılar yapacağını duyurdu.

GÖRÜŞMENİN AMACI TRUMP-KİM ZİRVESİNİ NETLEŞTİŞRMEK

ABD´li yetkililer görüşmenin amacının Trump-Kim görüşmesinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini belirlemek olduğunu belirtti.

Tarihi zirvenin 12 Haziran´da Singapur´da yapılması kararlaştırılmış, Trump daha sonra görüşmeyi iptal ettiğini duyurmuş daha sonra ise konuyu yeniden değerlendireceğini belirtmişti. Zirve için hazırlıkların devam ettiği de basına yansımıştı. 

KİM VE POMPEO 3. KEZ GÖRÜŞTÜ

CBS News´a göre bu Kim ve Pompeo´nun 3. görüşmesi oldu.

Pompeo Twitter hesabından Kim ile yediği yemeğin fotoğraflarını paylaştı. ABD Dışişleri Bakanı menüde biftek, mısır ve peynir olduğunu belirtti.

​Pompeo görüşmeden önce Twitter hesabından yaptığı diğer açıklamada da 'ABD Başkanı Trump´ın Kuzey Kore lideri Kim ile olası zirvesini Kim Yong Chol ile tartışmayı dört gözle bekliyorum. Kore Yarımadası´nın tamamen, doğrulanabilir ve geri dönülemez şekilde nükleer silahlardan arındırılması konusunda kararlıyız' dedi.

​Güney Kore medyası, Kim Yong Chol´ün Kuzey Kore liderinin kişisel mektubunu taşıdığını ve Washington´da Trump´la görüşmek isteyebileceğini ayrıca Pompeo´nun görüşme sonrası 3. kez Pyongyang´a gidebileceği konsunda bazı iddialara da yer verdi.

Kuzey Koreli üst düzey yetkilinin ABD temaslarının yanı sıra ABD´li yetkililer Kuzey Koreli yetkililerle iki Kore arasındaki ateşkes köyü Panmunjom´da ve zirve mekanı olarak gösterilen Singapur´da da görüşmelerini sürdürüyor.

Ancak bu görüşmelerden ayrıntılar henüz basına yansımış değil.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —