Tarih: 20.05.2017 09:41

Kuzey Kore: Sorunları çözmenin ön koşulu, ABD´nin düşmanca politikalara son vermesi

Facebook Twitter Linked-in

 

Kuzey Kore´nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Kim In-ryong, ABD ile nükleer müzakerelere yeniden başlanabilmesi için ABD´nin 'tüm sorunların nedeni olan, Kuzey Kore´ye yönelik düşmanca politikasına son vermesi' gerektiğini söyledi.

Kim, BM Genel Merkezi´nde düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Kore´nin son nükleer füze denemesinin ardından ABD´nin bu ülkeye yönelik yaptırımların artırılması çağrısını eleştirdi. 

Kuzey Kore´nin balistik füze denemelerinin savunma amaçlı olduğunu belirten Kim, ABD´yi uluslararası toplumu ´korkutmakla´ suçladı.

YAPTIRIM KARARI ALAN BM´YE ELEŞTİRİ

BM´ye de eleştiriler yönelten Kim, Kuzey Kore´ye yönelik yaptırım kararlarının yasal dayanağının araştırılması için uzmanlardan oluşan uluslararası bir forum oluşturulması talebine BM´nin karşılık vermediğini savundu.

BM Güvenlik Konseyi, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore´ye 2006 yılında bu yana çeşitli askeri ve ekonomik yaptırımlar uyguluyor.

Kuzey Kore´nin nükleer programı konusunda müzakereye açık olup olmadığı sorusuna Kim şöyle cevap verdi: 

'Herkesin bildiği gibi Amerikalılar diyalog işareti verdi ama önemli olan kelimeler değil, eylemler. Kore adasındaki sorunları çözmenin ön koşulu ABD´nin tüm sorunların nedeni olan, Kuzey Kore´ye yönelik düşmanca politikasına son vermesi.'

´WANNACRY´ İDDİALARINI YALANLADI

Dünya genelinde yaklaşık 150 ülkede yüz binlerce bilgisayarı etkileyen WannaCry virüsünün yayılmasının arkasında Kuzey Kore´nin olduğu iddialarını ise yalanlayan Kim, 'Siber saldırıları Kuzey Kore ile ilişkilendirmek saçma. Ne zaman garip bir şey olsa ABD ve düşman güçler Kuzey Kore´ye karşı kasıtlı kampanya yürütüyor' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —