• BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    35,08% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2472,74% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Kuzey Kore, Trump ile dalga geçti: Sen de Obama gibisin

Kuzey Kore, Trump ile dalga geçti: Sen de Obama gibisin

Kuzey Kore yönetimi, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson´ın ´Obama dönemindeki stratejik sabır sona ermiştir. Askeri eylem dahil tüm seçenekler masada´ şeklindeki sözleriyle dalga geçti.

 

Arındırılmış Bölge´yi ziyaretinin ardından, Pyongyang´dan ilk resmi açıklama geldi.

Kuzey Kore resmi haber ajansına konuşan bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Kuzey Kore´nin nükleer faaliyetlerine yönelik eski Başkan Barack Obama döneminde benimsenen ‘stratejik sabır´ politikasının sona erdiğini duyuran ve “askeri eylem dahil tüm seçenekler masada” diyen Tillerson´a cevap verdi.

ABD´nin yeni yönetiminin, ekonomik yaptırımlar başta olmak üzere Obama ile aynı politikaları benimsediğini belirten ismi açıklanmayan yetkili, “Tillerson, ABD´nin, Kuzey Kore´yi nükleer silahlardan arındırmak için 20 yıl boyunca yürüttüğü çabaların başarısız olduğunu kabul etti ve Obama dönemindeki stratejik sabır politikasının sona erdiğini ilan etti. Obama´nın Beyaz Saray´ı terkedene kadar tekrarladığı şeyleri şimdi Tillerson yineliyor´ dedi.

“İşadamlığından gelme ABD yetkilileri, Kuzey Kore Halk Cumhuriyeti´ni korkutacaklarını düşünüyorlarsa, yöntemlerinin işlemeyeceğini kısa sürede anlayacaklardır” diyen Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, nükleer faaliyetler konusunda da şunları da söyledi: 

“Kuzey Kore Halk Cumhuriyeti´nin nükleer gücü, adaletin değerli kılıcı ve sosyalist anayurdu ve halkının yaşamını savunmak için en güvenilir caydırıcı silahtır.” 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor