Tarih: 25.05.2018 11:57

Kuzey Kore´den Kim zirvesini iptal eden Trump´a yanıt: Hâlâ açığız

Facebook Twitter Linked-in

 

Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Kye-gwan, ABD Başkanı Donald Trump´ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 12 Haziran´da yapılması planlanan zirveyi iptal etmesine rağmen, ABD ile görüşmelere açık olduklarını söyledi. 

Kim yaptığı açıklamada, 'Başkan Trump´ın diğer ABD başkanlarının cesaret edemediği cesur bir karar almasını ve bu kadar önemli bir olay için çaba sarf etmesini son derece takdir ettik' dedi.

Kim, Kuzey Kore´nin Washington´la sorunları çözmeye hâlâ açık olduğunu belirterek, 'Trump´ın zirveyi iptal etmeye ilişkin ani ve tek taraflı açıklaması bizim için beklenmedik bir şey ve bundan sadece üzüntü duyabiliriz' ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kim 'Hatta ´Trump formülü´ olarak adlandırılan şeyin her iki tarafını da endişelerini gidermeye yardımcı olacağına ve tarafımızın ihtiyaçlarına uyacağına ve konuyu çözüme kavuşturmak için önemli bir etkisinin olacağına umuyorduk' diye konuştu. 

Kuzey Kore, Trump´ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton ve Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından, nükleer cephaneliğinden derhal vazgeçmemesi halinde Libya´nın kaderini paylaşabileceği yönündeki ifadelerini sert bir şekilde eleştirmişti.

JAPONYA´DAN ABD´YE DESTEK 

Bu arada Japonya, Japonya, Trump´ın kararını anlayışla karşıladığını açıkladı. Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono Trump 'Herhangi bir İlerleme sağlamayacaksa böyle bir zirve düzenlemek anlamsız' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —