Tarih: 29.04.2017 08:36

Kuzey Kore´den yeni balistik füze denemesi

Facebook Twitter Linked-in

 

Birden fazla yerel kaynağın aktardığına göre, balistik füze, fırlatılmasından hemen sonra infilak etti.

Kaynaklara göre, balistik füze başkent Pyongyang´ın kuzeyinden fırlatıldı.

ABD ORDUSUNDAN İLK AÇIKLAMA

ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (PACOM), 'Olayla ilgili bilgimiz var' açıklamasını yaptı. ABD kaynaklarının, balistik füze denemesinin nükleer bir deneme olduğuna ilişkin bir veri olmadığını açıkladığı aktarıldı.

​Füze denemesi, ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson´ın Kore Yarımadası´nda yükselen tansiyona ilişkin açıklamalarından saatler sonra gerçekleşti. Bölgede gerilimin yükselmesinin ardından ABD´ye ait uçak gemisi Carl Vinson bölgede faaliyet göstermeye başlamıştı.

BEYAZ SARAY: FÜZE KUZEY KORE´Yİ TERK ETMEDİ

Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, Trump yönetiminin Kuzey Kore´nin son balistik füzesinden haberdar olduğu belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump´ın konuyla ilgili bilgilendirildiği söylenen açıklamada, füzenin Kuzey Kore´yi terk etmediği ve Kuzey Amerika için bir tehdit oluşturmadığı ifade edildi. 

​Kuzey Kore, son balistik füze denemesini 16 Nisan´da gerçekleştirmişti. ABD´li ve Güney Koreli kaynakların ´başarısız´ olarak nitelediği füze denemesinin ardından bölgede ABD´nin askeri varlığı artırılmış, Güney Kore´ye THAAD savınma sistemleri yerleştirilmişti.

Güney Kore´de artırılan ABD askeri varlığı, protestolara neden olmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —