Tarih: 15.02.2017 14:13

´Kuzey Kore´nin balistik füze denemesini öğrenen´ Trump fotoğrafı fenomen oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Kuzey Kore, hafta sonunda lideri Kim Jong-un gözetiminde bir balistik füze denemesi yaptı. Pyongyang yönetiminin, ABD Başkanı Donald Trump´ın göreve gelmesinin sonraki ilk füze denemesinin gerçekleştiği sırada Japonya Başbakanı Şinzo Abe de Trump´la birlikte golf oynamak için Florida´daydı. Üstelik iki isim bu konuyla Florida´da bir basın toplantısı bile düzenledi. 

Bugüne dek Florida´da yaşananların bu yönü biliniyordu. Ancak Trump´ın haberi almasının hemen ardından bir fotoğrafının çekildiği kısa süre önce ortaya çıktı. Fusion isimli haber sitesi tarafından yayınlanan fotoğrafta Trump´ın rahat görüntüsü dikkat çekti.

Bu kare kısa süre içinde sosyal medyanın bir numaralı  gündem maddelerinden biri haline geldi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Trump´ı eski ABD Başkanı Barack Obama´yla kıyasladı.

Trump´ın aynı gece çekilen bir başka fotoğrafını da paylayan bir kullanıcı ise “Mar-a-Lago´da mükemmel bir terasınız varken kimin Durum Odası´na ihtiyacı olur ki?” mesajını paylaştı.

SPICER: YEMEKTE SADECE ABD VE JAPONYA HEYETİ VARDI

Bu arada Sosyal medyada çok konuşulan fotoğrafla ilgili günlük basın toplantısında bir soruya yanıt veren Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Trump´ın akşam yemeği öncesinde bilgilendirildiğini söyledi. Spicer ayrıca, yemekte sadece ABD ve Japonya heyetlerinin olduğunu belirtti.

Ancak Fusion´dan Enrique Acevedo, Spicer´ın açıklamasını yalanlayarak fotoğrafın bir kulüp üyesi tarafından çekildiğini iddia etti.

Bir Twitter kullanıcısı da bu duruma dikkat çekerek, “Bu mükemmel bir fotoğraf. Tabii orjinali Başkan´a ulaşma şansı olan sıradan bir insanın iPhone´unda” diye yazdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —