• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Kuzey Marmara Otoyolu Güzergahına 604 Bin Fidan Dikilecek

Kuzey Marmara Otoyolu Güzergahına 604 Bin Fidan Dikilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Proje güzergâhına 604 bin fidan dikilecek.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Proje güzergâhına 604 bin fidan dikilecek.

Ağaçlandırma çalışmaları için Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile projeyi yapan firma arasında hazırlanan protokol ise imza safhasına geldi.

Protokol çerçevesinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Proje güzergâhının tamamlanmasını müteakip, otoyol güvenliği için çekilen ‘kafes tel ihatası´ dışında kalan ve mevcut orman dokusuna kadar devam eden alanlarda 604 bin fidan toprakla buluşturulacak. Protokol kapsamında 2016 ve 2017 yıllarında dikilecek 604 bin fidan mavi servi, karaçam, sedir, fıstıkçamı, ıhlamur, akasya, sahil çamı ve at kestanesinden oluşuyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi´nin Türkiye´nin prestij projelerinden olduğunun altını çizerek  “Güzergahlar belirlenirken tabii hayata en az zarar verecek şekilde hassas davranıldı. Belirlenen güzergahta ise taşınabilmesi mümkün olan ağaçları taşıyarak başka yerlere diktik. Tabi bu proje oluşturulurken kesilen her ağaç için 5 ağaç dikme şartını da getirdik. Şimdi yaptığımız bu protokollerle bu şartı yerine getiriyoruz. 2016 ve 2017 yılları ile birlikte toplam 2 milyon 204 bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız” şeklinde konuştu. Türkiye´nin önünün açık olduğunu ve ardı ardına büyük projelere imzaların atıldığını belirten Eroğlu “Bu yüzyıl Türkiye´nin yüzyılı olacak. Bu projeleri hayata geçirirken hükümet olarak çok hassas davrandığımızı herkesin bilmesi lazım. Gelmiş geçmiş en çevreci hükümet bizim hükümetimiz” ifadelerini kullandı.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor