Tarih: 14.11.2014 12:12

Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi

Facebook Twitter Linked-in

İRNA

Birinci Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi, İstanbul’da başladı.Beş gün sürecek olan bu Zirve, dünyanın 40’tan fazla ülkeden 76 dinî liderin katılımıyla düzenlendi.

Söz konusu Zirvenin açılış töreninde konuşan Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez, “İslamofobi Batı’da ve bazı çevrelerin planıyla yayıldı ama bu komplonun Latin Amerika ülkelerinde etkisi olmadı.” ifadelerinde bulundu.

Görmez şunları söyledi: “Batı’nın İslamofobi’ye yönelik komplolarından söz ettiğimizde amacımız, Avrupa ve ABD’dir ve Latin Amerika bundan müstesnadır.”

Söz konusu Zirvenin düzenlenmesi amacının bütün dünyaya İslami mesajın tebliğ edilmesi ve yayımlanması olduğu değerlendirmesinde bulunan Görmez, “Latin Amerika’daki Müslüman araştırmacılar, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığının tecrübelerinden yararlanmak istiyor.” dedi.

Görmez, konuşmanın devamında şunları belirtti: “Bu Zirvede ayrıca Latin Amerika Müslümanlarının kaygıları ve iş birliği fırsatları hakkında da görüş alışverişinde bulunulacak.”

Edinilen bilgiye göre Avrasya İslam Şurası, Afrika Müslüman Dinî Liderler Zirvesi, Avrupa Müslümanları Buluşması, Balkan Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı, Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi gibi beş dinî örgüt yetkilileri de bu zirveye katıldı.(İran Haber Ajansı IRNA - 12 Kasım 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —