Tarih: 04.05.2017 19:08

Lavrentyev: Suriye uçakları, gerilimi azaltma bölgelerinde uçmayacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Lavrentyev, 'Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ülke liderliğinin gerilimi azaltma bölgeleri oluşturulmasına ilişkin anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ve bu bölgeler üzerinde hava güçlerinin uçuşlarını durduracağını söyledi. Bu açıklama nedeniyle biz de Suriyeli savaş uçaklarının bu bölgelerdeki uçuşlarının duracağına inanıyoruz' dedi.

´İRAN´IN KONTROL ETTİĞİ GÜÇLERİN ÇEKİLMESİ KONUŞULABİLİR´

Lavrentyev ayrıca, gerilimi azaltma bölgelerine ilişkin anlaşmanın etkili bir biçimde uygulanmasının ardından, İran tarafından kontrol edilen güçlerin Suriye´den çekilmesinin konuşulabileceğini ifade etti. 

´TÜRKİYE´NİN ANLAŞMAYA BAĞLI KALMASINI BEKLİYORUZ´

Türkiye´nin gerilimi azaltma bölgelerine ilişkin anlaşmaya bağlı kalmasını beklediklerini de belirten Lavrentyev, 'Türk tarafının iyi niyetinden şüphemiz yok. Türkiye, Astana sürecinin garantör ülkelerinden biri' dedi.

Rus diplomat, bu bölgelerle ilgili anlaşmanın 6 ay için geçerli olmasını planladıklarını, fakat anlaşmanın süresiz olarak uygulanmasının da mümkün olduğunu kaydetti.

´GÖZLEMCİ GÖNDERMEYE HAZIRIZ´

Lavrentyev, çatışmasızlığın ihlal edilip edilmediğinin belirlenmesi için Rusya´nın, gerilimi azaltma bölgeleri çevresinde oluşturulması planlanan güvenli bölgelere gözlemcilerini gönderme hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Rus diplomat, Rusya´nın Suriye konusunda yakın bir askeri işbirliği kurulması yönündeki girişimlerini ABD´nin görmezden gelmeye devam ettiğini belirterek, 'Fakat biz denemeye devam edeceğiz' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —