Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ekonomisinin hassas alanlarını riske atacak yaptırımlar uygulanması halinde AB ile ilişkileri koparmaya hazır olduklarını söyledi.
YouTube´daki Solovyov Live programında açıklamalarda bulunan Lavrov, Rusya´nın askeri alanda tamamen kendi kendine yetebilen bir ülke olduğunu, ekonomi konusunda da aynı duruma ulaşmak için çabalaması gerektiğini kaydetti.
Lavrov, “Hazır olduğumuz düşüncesi üzerinden hareket ediyoruz. Daha önce birçok kez gördüğümüz gibi, en hassas sektörler de dahil olmak üzere herhangi bir alanda ekonomimiz için risk oluşturacak yaptırımlar uygulandığını bir kez daha görürsek, durum bu. Kendimizi dünyadan soyutlamak istemiyoruz, ancak buna hazır olmalıyız. Barış istiyorsan, savaşa hazır olman gerek” ifadelerini kullandı.
Borrell, ´Rusya giderek Avrupa´dan bağını koparıyor´ demişti
Lavrov´un Rusya´nın AB ile ilişkileri koparmaya hazır olduğu yönündeki ifadeleri AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borell´in açıklamalarının ardından geldi. Bu ay başında Moskova´yı ziyaret eden Borrell, önceki günlerde Brüksel´in Rusya´ya karşı yeni yaptırımları düşüneceğini, konunun bu ay ve mart ayında gerçekleştirilecek AB zirvelerinde ele alınacağını söylemişti.
Borrell ayrıca Rusya´nın Avrupa ile bağlarını giderek kopardığını iddia etmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan ise Borrell´in sözlerinden dolayı şaşkınlık duydukları, bunların Moskova´daki ifadeleriyle çeliştiği ve açıklaması gelmişti.
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya2025 yılında iklim değişikliğini aşırı hava olayları ve kuraklıkla sonuna kadar hissettik.
ÇevreABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kontrolün kendilerinde olduğunu savunarak, "Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz ve ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır." dedi.
Dünya