Tarih: 28.02.2018 20:43

Lavrov: ABD, Avrupa ordularını Rusya´ya karşı nükleer silah kullanmak üzere eğitiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Cenevre´de düzenlenen Silahsızlanma Konferansı´nda konuşan Lavrov, Rusya´nın ABD´nin nükleer stratejisinde endişe duyduğunu belirterek, Washington´un Avrupa´daki silahlı kuvvetleri Rusya´ya karşı nükleer silah kullanmak üzere eğittiğini vurguladı.

Lavrov, 'Nükleer silahsızlanma, ABD´nin Avrupa´daki stratejik olmayan nükleer silahları muhafaza etmesi ve müşterek nükleer misyonların işlevini istikrarsız hale getirmesi nedeniyle sekteye uğruyor. Nükleer olmayan NATO ülkeleri, ABD´nin stratejik olmayan nükleer silahlar planlarında yer alıyor ve ilgili becerileri geliştiriyor. ABD ordusunun Avrupa´daki silahlı kuvvetleri Rusya´ya karşı taktik nükleer silahları kullanacak şekilde hazırlıyor' ifadelerini kullandı. 

´AVRUPA HALKLARI ABD´NİN NÜKLEER PLANLARINA ´HAYIR´ DEMELİ´

Lavrov, Avrupa halklarının ABD´nin ülkelerine nükleer silah konuşlandırma planlarına ´hayır´ demesini umduğunun altını çizdi.

Lavrov´a göre silah kontrolü ve silahların yaygınlaşmasını önleme konularını almak için müzakerelere derhal yeniden başlamak gerekiyor.

´RUSYA MÜZAKERELERE HAZIR´ 

Rusya´nın bu konularda herhangi bir tabusu bulunmadığını ve müzakerelere hazır olduğunu kaydeden Lavrov, 'Rusya-ABD anlaşması kapsamında elde edilen etkileyici başarılara rağmen, Washington´un çok sayıda hususu uygulamaya koymadığına dikkat çekmek zorundayız' dedi.

´ABD, ÖNEMLİ SAYIDA FÜZEYİ ENVANTERİNDE TUTMAYA DEVAM EDİYOR´

Rusya´nın nükleer cephaneliğinin Soğuk Savaş dönemine kıyasla yüzde 85´inden fazlasının imha edildiğini de söyleyen Lavrov, ABD´nin de nükleer silah anlaşmalarını ihlal ederek envanterinde önemli sayıda füze bulundurmaya devam ettiğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —