• BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    35,08% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2472,74% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Lavrov: ABD ile diyaloğumuzda Trump´ın söylediklerini dikkate alıyoruz

Lavrov: ABD ile diyaloğumuzda Trump´ın söylediklerini dikkate alıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova´nın Washington´la diyaloğunda ABD Başkanı Donald Trump´ın söylediklerini dikkate aldıklarını söyledi.

 

Rus Mir televizyonuna demeç veren Lavrov, Rusya´nın ABD ile diyaloğunda ABD yönetiminden bazı kişilerin değil, Trump´ın söylediklerini dikkate aldıklarını söyledi. 

Lavrov 'ABD ile diyaloğumuzda ana aktörü, yani (ABD Dışişleri Bakanı Rex) Tillerson´ın Moskova ziyaretini, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le gerçekleştirdiği telefon görüşmesini olumlu değerlendiren Trump´ın söylediklerini göz önünde bulunduruyoruz. Trump ayrıca ortak çıkarlara dayalı olarak ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik niyetini belirtti' ifadelerini kullandı.

Lavrov, ABD yönetimi üyeleri arasındaki birbiriyle zıt açıklamaların da henüz birbirleriyle uyum sağlamış olmamalarından kaynaklanabileceğini söyledi.

´PUTİN İLE TRUMP GÖRÜŞMESİNE İYİ HAZIRLANILMALI´

Lavrov, Putin ile Trump arasında gerçekleştirilecek görüşmeye de iyi hazırlanılması gerektiğini söyledi. 

Lavrov 'Moskova ve Washington, liderlerin görüşmesinin yalnızca el sıkışmaları açısından değil, uluslararası sorunlar ve ikili ilişkiler hakkında neler düşündükleri konusunda görüşlerini paylaşmaları açısından da çok önemli olduğuna inanıyor. Rusya ve ABD´nin uluslararası istikrar ve güvenlik üzerinde büyük bir etkisi var. Böyle bir görüşmeden de elbette ki net sonuçlar beklenecek. Bunun için de iyi hazırlanılmalı, halihazırda bunun için hazırlıkları gerçekleştiriyoruz' dedi.

Lavrov daha önce yaptığı açıklamada iki lider arasındaki görüşmenin önümüzdeki 2 hafta içinde gerçekleştirilmesinin planlanmadığını, görüşmenin temmuz ayında Almanya´da yapılacak G20 zirvesi çerçevesinde gerçekleşebileceğini ifade etmişti.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor