• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Lavrov: ABD ile terörle mücadele konusunu müzakereye her zaman hazırız

Lavrov: ABD ile terörle mücadele konusunu müzakereye her zaman hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile terörle mücadele konusunu müzakere etmeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

 

Rusya ve ABD´nin IŞİD´le mücadele alanında sınırsız imkanlara sahip olduğunu kaydeden Lavrov, Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile istihbarat servisleri ve diğer kurumlar nezdinde ABD ile terörle mücadele konusunu müzakere etmeye hazır olduklarını belirtti.

´IŞİD´LE MÜCADELE RUSYA VE ABD´NİN EN ÖNEMLİ ÖNCELİKLERİNDEN´

Lavrov, 'IŞİD´le mücadelede işbirliği, Rusya ve ABD için uluslararası arenadaki en önemli önceliklerden biri ve bu husus, Rusya ve ABD liderlerinin 28 Ocak´ta yaptığı telefon görüşmesinde açık şekilde teyit edildi. Siyasi iradeyi ve bu iradeyi uygulamaya koymaya hazır olan iki ülke ordularını göz önünde bulundurunca, neredeyse sınırsız imkanlara sahip olduğumuzu görüyorum' ifadelerini kullandı.

´SURİYE VE MÜTTEFİKLERİNİN İMKANLARIYLA BATI´NIN İMKANLARINI KOORDİNE EDERSEK…´

Öte yandan ABD ve diğer ülkelerin Suriye´de özel kuvvetleri bulunduğunu anımsatan Lavrov, bu tür imkanları da koordine edebileceklerini belirtti.

Lavrov, 'Tüm bu imkanları Suriye hükümetinin ve hükümetle işbirliği yapan tüm tarafların imkanlarıyla ve IŞİD´le mücadeleye odaklanacak uluslararası koalisyonun imkanlarıyla koordine edebilirsek, terörle mücadele alanındaki başarılarda ciddi değişim elde edebileceğimizi düşünüyorum' diye konuştu.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor