• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Lavrov: ABD, Suriye´nin büyük bir kısmını ülkenin geri kalanından ayırmak istiyor

Lavrov: ABD, Suriye´nin büyük bir kısmını ülkenin geri kalanından ayırmak istiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD´nin Suriye´nin büyük bir kısmını ülkenin geri kalanından ayırmak ve burada Kürtlerin desteğiyle özerk bir oluşum kurmak istediğini söyledi.

 

Euronews´e konuşan Lavrov 'ABD´nin silahlı kuvvetleriyle Suriye´de sonsuza kadar kalmak gibi bir stratejisi olduğu anlaşılıyor. Daha önce verilen tüm sözlerin aksine, Irak ve Afganistan´da da aynı şeyi yapmak istiyorlar. Suriye´de kalıcı olarak yerleşmiş olarak, şimdiden ülkenin büyük bir bölümünü geri kalanından ayırmak için çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bunu Suriye´nin toprak bütünlüğünü, egemenliğini bozma pahasına yapıyorlar. Orada devlet benzeri yönetim organları kuruyor, Kürtlere güvenerek orada her türlü yolu kullanarak özerk bir oluşum yaratmaya çalışıyorlar' ifadelerini kullandı. 

´BMGK TARAFINDAN YETKİ VERİLMEDİ´

Lavrov, ABD´nin Suriye´ye Şam´ın izni ve BMGK tarafından verilmiş bir yetki olmadan güçlerini gönderdiğini vurguladı.Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da haftalık basın toplantısında, ABD´li birliklerin, IŞİD militanları için güvenlik bölgesi haline gelen Tanf kırsalındaki 55 kilometrelik güvenlik bölgesinde işgale devam ettiğini belirtmişti. Zaharova 'Fırat´ın doğu kıyısında Kürt müttefiklerine bağlılığını sergileyen ve Kürtlerle birlikte Suriye ordusuna karşı neredeyse açık cepheleşme içinde olan ABD´nin eylemleri endişe verici' ifadelerini kullanmıştı.



15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor