Tarih: 08.03.2018 18:31

Lavrov: ABD´nin diğer ülkelere müdahalesi, neo-emperyalist bir yaklaşım

Facebook Twitter Linked-in

 

Zimbabwe´nin başkenti Harare´de Zimbabweli mevkidaşı Simbarashe Mumbengegwi ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, kısa süre önce bir ABD gazetesinde Washington´un on yıllardır diğer ülkelerdeki seçimlere ve iç işlerine müdahalesini anlatan kapsamlı bir yazı yayınlandığını anımsattı. 

´RUSYA, BU TÜR İŞLERLE ASLA UĞRAŞMAYACAK´

ABD´nin bu müdahaleleri diğer ülkelerin iyiliğine olduğunu düşündüğünü kaydeden Lavrov, 'Müdahale yoluyla söz konusu ülkelere özgürlük ve demokrasi götürdüklerini söylüyorlar. Elbette biz, böyle bakış açısını kesinlikle paylaşmıyoruz. Bunların neo-emperyalist bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum ve Rusya, bu tür işlerle asla uğraşmayacak' ifadelerini kullandı.

´KANIT SUNAMIYORLAR´

ABD ve bazı Batılı ülkelerin her gün öne sürdüğü iddialara rağmen Rusya´nın diğer ülkelerin iç işlerine asla müdahale etmediğini savunan Lavrov, iddia sahibi ülkelerin bu yönde kanıt sunamadıklarının altını çizdi.

´ABD DIŞİŞLERİ´NİN TILLERSON´LA GÖRÜŞME AÇIKLAMASI DOĞRU DEĞİL´

Diğer taraftan Lavrov, ABD Dışişleri Bakanlığı´nın ´Moskova ve Washington, Etiyopya´da Lavrov-Tillerson görüşmesi düzenlenmesi için temasta bulunmadı´ açıklamasını yalanladı.

Lavrov, şu ifadeleri kullandı: 'Rex Tillerson, New York´ta BM Güvenlik Konseyi toplantısı çerçevesinde görüşme yapmak için uygun yer ve zaman bulmamızı bizzat önerdi, ancak görüşemedik. Tillerson oraya gelemedi. Aradan 3 gün geçtikten sonra, ben Moskova´ya döndüğümde Tillerson tekrar aradı ve görüşmek istediğini söyledi. İkimizin de Addis Ababa´da olacağını öğrendik ve bu yönde bir öneride bulunduk. ABD´liler düşüneceklerini söyledi.'

ABD Dışişleri Bakanlığı´ndan dün yapılan açıklamada, Lavrov ve Tillerson´ın bir araya gelmesi konusunda bakanlar arasında bir görüşme yapılmadığı öne sürülmüştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —