Tarih: 20.09.2017 19:21

Lavrov: ABD´nin İran konusundaki uzlaşmaz tutumu endişe verici

Facebook Twitter Linked-in

 

 
Birleşmiş Mİlletler (BM) Genel Kurulu için New York´ta bulunan Lavrov, gazetecilere yaptığı açıklamada 'Washington´un Başkan Donald Trump´ın ağzından İran konusunda uzlaşmaz bir tutum içinde olacağını teyit etmesi, nükleer sorununun çözülmesini sağlayacak genel kabul görmüş eylem programını sert biçimde eleştirmesi endişe verici' dedi.   

Rusya´nın uluslararası toplumun tamamı tarafından kabul edilen anlaşmayı ve sağlanan görüş birliğini desteklemeye devam edeceğini kaydeden Lavrov, anlaşmanın bölgesel istikrarı ve daha geniş anlamda, uluslararası güvenliği pekiştirdiğinden emin olduklarını vurguladı. 

´5+1 ÜLKELERİ OLARAK YARIN ZARİF´LE GÖRÜŞECEĞİZ´

Lavrov, İran´la birlikte nükleer anlaşmayı hazırlayan 5+1 ülkelerinin dışişleri bakanlarının yarın New York´ta İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif´le bir araya geleceğini de belirtti. 

Toplantıda ortak eylem planının uygulama sürecinin ele alınacağını söyleyen Lavrov, 'Toplantıda İran´ın tüm yükümlülüklerini iyi niyet çerçevesinde yerine getirdiğini açıklayan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu´nun profesyonel değerlendirmeleri üzerinde duracağız' diye ekledi.   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —