Tarih: 30.05.2017 14:19

Lavrov: ABD´nin Suriye´de gerilimi azaltma bölgeleriyle ilgili çalışmalara katılması faydalı olur

Facebook Twitter Linked-in

 

Moskova´da Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, ABD´nin gerilimi azaltma bölgeleriyle ilgili parametrelerin belirlenmesi sürecine dahil olmasından memnuniyet duyacaklarını belirtti. 

´ABD KATILMAYI KABUL EDERSE…´

Lavrov, 'Çalışma, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri ile ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon arasında daha önce kurulan kazaları önleme kanalı üzerinden devam ediyor. ABD, gerilimi azaltma bölgelerinin parametrelerini koordine etme çalışmasına katılmayı kabul ederse, her şey daha etkili bir şekilde çözüme kavuşturulur' ifadelerini kullandı. 

Lavrov, söz konusu çalışmanın sonuçlarının yakın zamanda düzenlenmesi planlanan Astana toplantısında açıklanacağını kaydetti.

´KOALİSYONUN SALDIRILARI SURİYE´NİN EGEMENLİĞİNİ ETKİLİYOR´

Öte yandan Lavrov, koalisyon uçaklarının Suriye hükümet güçlerine yönelik saldırılarının, ülkenin egemenliğine zarar verdiğini de söyledi.

Suriye´nin güneyinde el-Tanf yakınlarındaki saldırının endişe verici olduğuna işaret eden Lavrov, 'Bildiğiniz üzere sadece tehditler yöneltilmedi, o bölgede bir saldırı da düzenlendi. Bu durum oldukça endişe verici. Zira bu, doğrudan Suriye´nin egemenliğini etkiliyor. Tüm bu konular çözüm bekliyor ve Rus ordusu da şu anda bunun üzerinde çalışıyor' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —