Toplantı sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, ABD´nin Suriye´ye Arap ülkelerinin birliklerini gönderme planını ele aldıklarını söyledi.
Planın iki amacı olduğunu düşünen Lavrov, 'Birincisi, Suriye´nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalinden doğan sorumluluğu paylaşmak. İkincisi de, elbette finansal yükü dağıtmak. Washington yönetimi, bunu açıkça dile getiriyor. Bu davetin ardında kimin olduğunu sanırım herkes anlıyor' dedi.
´KAHİRE´NİN KARARINDAN MEMNUNUZ´
Mısır´ın ABD´nin bu planına karşı çıktığını ve Suriye´ye asker göndermeyeceğini aktaran Lavrov, Kahire´nin bu tutumunu memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.
Murat ÜLKER
DünyaTTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.
TürkiyeASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.
DünyaDünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…