• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Lavrov, Balkan ülkelerinin AB´ye katılma isteğini değerlendirdi

Lavrov, Balkan ülkelerinin AB´ye katılma isteğini değerlendirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği´ne (AB) katılma isteğine karşı olmadıklarını belirtti.

 

Bosna-Hersek Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik ile ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, 'Belki (AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi) Federica Mogherini´nin, eylül başında yaptığı açıklaması dikkatinizi çekmiştir. Mogherini tam anlamıyla şunu dedi: Balkanlar, AB toprağıdır, başka kimse buraya sokulamaz. Bosna Hersek dahil Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği´ne katılma isteğine karşı değiliz ama bu tür kibirli, hatta büyük güç ifadeleri Avrupa Birliği´nin onuruna yakışmaz' dedi. 

Rusya´nın Balkanlar´a ‘etkisi´ ile sorulara yanıt veren Rus diplomat ayrıca Makedonya´da yapılacak referandum bağlamında bu ülkedeki durumu değerlendirdi.

Birçok Makedon siyasi güçlerin karşı çıktığı Prespa anlaşması imzalandıktan sonra Makedonya´daki durumun çok karışık olduğunu belirten Lavrov, 'Referandum yapılacak. Sizi basın, sosyal medya, internette Rusya´nın bu konuda ne söylediğine bakmaya davet ediyorum. Biz, ajitasyon olarak yorumlanabilecek hiçbir şey söylemiyoruz' ifadelerini kullandı.

Ayrıca Makedonya´yı son bir ay içinde ziyaret eden ‘Batılı misafirlerin´ sayısına da dikkat çeken Rus bakan, 'Bunlar, birçok önde gelen Avrupa ülkelerinin yöneticileri, ABD idaresi temsilcileri' dedi.

Batı temsilcilerinin Üsküp´teki açıklamalarında, Prespa anlaşması lehine ajitasyon yapmaktan çekinmediğini kaydeden Lavrov, 'Bu müdahale değilse o zaman neye müdahale dendiğini bilmiyorum' diye ekledi.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor