Tarih: 01.12.2016 12:38

Lavrov: Batı, Suriye´de jeopolitik mühendisliği bırakmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Corriere della Sera gazetesine konuşan Lavrov, Suriye´deki çatışmayı ancak Suriyelilerin çözebileceğini belirterek, “Bu sebepten Batılı ve bölgesel ortaklarımıza jeopolitik mühendislik yapmaya son vermeleri ve Suriye Arap Cumhuriyeti´nin bağımsızlığı ile toprak bütünlüğüne saygı duymaları yönündeki çağrımızı yineliyoruz” dedi.

´ABD´YLE İŞBİRLİĞİNİN YAPICI OLMASINI UMUYORUZ´

Rusya´nın ABD´nin gelecekteki başkanı Donald Trump´ın dış politika ekibiyle ikili ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde adımlar atmayı umduğunu ifade eden Lavrov, terörizmle mücadeleyi de devam ettirmeyi planladıklarını kaydetti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Trump arasında geçen telefon görüşmesinde de benzeri bir karar alındığını hatırlatan Rus bakan, “Yeni başkanın şimdiden kurulmaya başlayan dış politika ekibinin bu konuda uygulanabilir adımlar atmasını ve işbirliğinin yapıcı olmasını umuyoruz” diye konuştu.

Trump´ın iş hayatındaki geçmişi göz önüne alındığında Rusya ile ABD´nin ticaret, yatırım ve teknolojik gelişmelerde işbirliklerini artırma imkanına sahip olduğunu kaydeden Lavrov, “Kültürel ve insani alışverişlerle, aynı zamanda insanlar arasında temasla ilgileniyoruz” ifadelerini kullandı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —