• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Lavrov: El Nusra´yı saldırılardan koruma çabaları tehlikeli bir oyun

Lavrov: El Nusra´yı saldırılardan koruma çabaları tehlikeli bir oyun

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye´de terörle mücadelede çifte standartlardan kaçınılması gerektiğini ve Fetih el Şam´ı (eski adıyla El Nusra Cephesi) saldırılardan koruma çabalarının tehlikeli bir oyun olduğunu söyledi.

 

Etiyopyalı mevkidaşı Workneh Gebeyehu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından konuşan Lavrov, Suriye´deki terörle mücadelede daha önceki gibi çifte standartlar gözlendiğini belirtti.

Lavrov 'Daha önce de söylemiştim, Suriye´de terörle mücadelede ABD öncülüğündeki koalisyon El Nusra´yı koruyor. Son günlerde El Nusra´nın yeni haliyle saldırılardan korunduğuna yönelik kanıtlar ortaya çıktı. Bunun sona erdirilmesi gereken çok tehlikeli bir oyun olduğunu düşünüyoruz' dedi. 

IŞİD´in yeni müttefiklerle giderek büyüdüğünü belirten Lavrov 'Bu krizden çıkmanın tek yolu uzun zamandır Devlet Başkanımız Vladimir Putin´in de çağrısını yaptığı gibi terörle mücadelde tek cephe olmak. Böyle bir cephenin oluşumu da bulanık sularda balık tutma peşinde olanlar tarafından yokuşa sürülüyor' ifadelerini kullandı.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor