• BIST 100

    10739,6%0,9
  • DOLAR

    32,22% 0,13
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2501,76% -0,34
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00

Lavrov: Fetih el Şam Cephesi konusunda ABD´ye yüzde 100 güvenemiyoruz

Lavrov: Fetih el Şam Cephesi konusunda ABD´ye yüzde 100 güvenemiyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye´de Fetih el Şam Cephesi´ne (El Kaide´den ayrılmadan önceki adıyla El Nusra) hava saldırısı düzenlenmesi konusunda ABD´ye yüzde 100 güvenemediklerini belirtti.

 

Rus NTV kanalından Kirill Pozdyakov´a verdiği röportajda, ABD öncülüğündeki Batı´nın Suriye´deki yükümlülükleriyle başa çıkamadığını belirten Lavrov, 'Suriye´de IŞİD ve söylediklerine göre El Nusra´ya karşı çalışan ABD liderliğindeki Batı ve onların koalisyonu, yükümlülükleriyle başa çıkamıyor' dedi.

´OLAĞANÜSTÜ SURİYE TOPLANTISININ AMACI DİKKATLERİ DEYR EZ ZOR SALDIRISINDAN UZAKLAŞTIRMAK´

BM Güvenlik Konseyi´nin dün gerçekleştirdiği olağanüstü Suriye toplantısına da değinen Lavrov, bu toplantının, dikkatleri, ABD öncülüğündeki koalisyonun 17 Eylül´de Deyr ez Zor yakınlarında Suriye ordusu mevzilerine yönelik düzenlediği bombardımandan uzaklaştırmak için düzenlendiğini ifade etti.

´BBC VE CNN´İN SURİYE´DE GERÇEKLEŞMİŞ GİBİ SERVİS ETTİĞİ GÖRÜNTÜLER IRAK´TAN´

Lavrov, 20 Eylül´de Halep yakınlarında bir insani yardım konvoyuna düzenlenen saldırıyla ilgili dikkatli ve ayrıntılı bir soruşturma yapılması için de bir kez daha çağrıda bulundu: 'Kimseyi suçlamak istemiyorum. BBC ve CNN de dahil olmak üzere önde gelen Batılı televizyon kanallarının gerçekleri çarpıtıp Irak´ta birkaç yıl önce gerçekleşmiş olayların görüntülerini bugün Suriye´de gerçekleşmişler gibi servis ettiklerini çok iyi biliyoruz. O nedenle bu noktada çok detaylı bir soruşturma talep ediyoruz.'




22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor