• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Lavrov: Filistin-İsrail diyaloguna yardımcı olmaya hazırız

Lavrov: Filistin-İsrail diyaloguna yardımcı olmaya hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, farklı uluslararası platformlarda Filistin ve İsrail arasında siyasi diyalogun kurulması için yardıma hazır olduklarını belirtti.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov´un Moskova´da Arap ülkeleri büyükelçileri ve Arap Birliği temsilcileriyle bir araya geldiğini aktararak, 'Görüşmede, Filistin-İsrail çözümü sorunlarına odaklanıldı' diye açıkladı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika´daki durumla ilgili geniş kapsamlı görüş alışverişi, bölgedeki gerilimin yatıştırılması ve krizlerin çözüme kavuşturulması hedeflerine vurgu yapıldığı ifade edildi. 

Açıklamada, 'Lavrov, Rusya´nın ikili görüşmeler ve Ortadoğu Dörtlüsü dahil çeşitli uluslararası platformlarda Filistinliler ve İsrailliler arasında kalıcı politik diyalogun kurulması yönündeki yardımını sürdürmeye hazır olduğunu söyledi' ifadelerine yer verildi.

´TÜM SORUNLARIN ULUSLARARASI HUKUK TEMELİNDE ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR´

Lavrov, Kudüs´ün geleceği dahil Filistin topraklarının nihai statüsüyle ilgili tüm sorunlara, doğrudan Filistin-İsrail görüşmeleri sırasında uluslararası hukuk temelinde çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamada, 'Görüşme sonunda, Rus-Arap İşbirliği Forumu kapsamında dahil olmak üzere Rusya ve Arap Birliği arasındaki işbirliğinin güçlenmesine yönelik ortak ilgi ifade edildi' dendi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor