• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Lavrov, Fransa´nın Eski Kosova Başbakanı Haradinay´ı serbest bırakma kararını ´çifte standart´ olarak tanımladı

Lavrov, Fransa´nın Eski Kosova Başbakanı Haradinay´ı serbest bırakma kararını ´çifte standart´ olarak tanımladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fransa´nın Sırbistan´ın ´savaş suçlusu´ olarak gördüğü eski Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay´ı serbest bırakma kararını çifte standart olarak nitelendirdi.

 

Açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´un bugün Sırbistan Başbakanı Aleksandr Vuçiç ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesine, ortak projelerin hayata geçirilmesinde sıkı işbirliğine vurgu yapıldığı da kaydedildi. 

´FRANSIZ MAHKEMESİNİN KARARI SİYASİ´

Fransız mahkeme kararının siyasi olduğunun belirtildiği açıklamada, 'Lavrov, Rusya´nın Sırbistan´ın Fransız mahkemesinin ´Kosovalı militanların lideri´ olan eski Kosova Başbakanı Haradinay´ı serbest bırakma kararından duyduğu endişeyi paylaştığını vurguladı. Askeri suçlara karışan tüm Kosovalı siyasetçilerin şu anda bulundukları görevlere rağmen hak ettikleri cezaları çekmeleri gerektiği kanısındayız. Paris´in çifte standart uygulaması, Balkanlar´daki kırılgan istikrarın bozulmasına ve kanlı çatışmaların tekrarına yol açabilecek ´Büyük Arnavutluk´ projesinin daha hırslı bir şekilde hayata geçirilmesine göz yumduğunun açık bir tablosudur' denildi.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor