Tarih: 08.12.2016 21:29

Lavrov: Halep´teki askeri operasyonlar durduruldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ordusunun Halep´teki aktif eylemlerini bugün durdurduğunu belirtti.

8 BİN KİŞİLİK KONVOY

Suriye ordusunun Halep´in doğu mahallelerindeki aktif askeri eylemlerini bugün durdurduğunu söyleyen Lavrov, 'Çünkü Halep´in doğusundan çıkmak isteyen sivillerin tahliyesi için yeni ve bu süre içinde en büyük olan operasyon başlatıldı. Yaklaşık 8 bin kişilik konvoy. Bu muazzam bir operasyon. Güzergahı 5 kilometre. Bunu Hamburg´dan söylüyorum ama böyle bir bilgi geldi ve muhtemelen Suriye´deki mevkidaşlarınız ayrıntı verecek' dedi.

Bugünkü toplantında başta Fransa Dışişleri Bakanı olmak üzere birçok partnerlerinin Halep´teki insani durumla ilgili endişelerini dile getirdiğini belirten Lavrov, 'Biz mevkidaşlarımıza ayrıntıları veriyoruz, Rusya´nın ve Hmeymim´deki askerlerimizin yaptıklarını anlatıyoruz ama onların benzer eylemlerini sorunca somut bir şeyler duyamıyoruz' diye konuştu.

CUMARTESİ CENEVRE´DE GÖRÜŞECEKLER

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinin arından gazetecilere bilgi veren Lavrov, '(Halep) anlaşmasıyla ilgili aralıklarla devam eden çalışmanın artık tamamlanması için askeri uzmanlar ve diplomatlarımızın Cumartesi günü Cenevre´de görüşmesi konusunda anlaşmaya varıldı' dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —