• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Lavrov: Japonya ile Kuril Adaları sorununu çözmeye hazırız

Lavrov: Japonya ile Kuril Adaları sorununu çözmeye hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Japon mevkidaşı Fumio Kişida ile yaptığı görüşme çerçevesinde iki ülke arasında Kuril Adaları sorunu nedeniyle 2. Dünya Savaşı´ndan bu yana imzalanamayan barış anlaşması konusunda pozisyonlar

 

Rusya´ya iki günlük bir ziyaret için gelen Kişida ile ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov, barış anlaşması konusundaki pozisyonlarının farklılıklarına rağmen, tarafların iki ülke arasındaki sorunların çözümü ve ilişkilerin geliştirilmesi için hazır olduğunu belirttiğini söyledi.

Lavrov şöyle devam etti: “Görüşmede barış anlaşması konusuna vurgu yaptık. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in de tekrar tekrar altını çizdiği gibi, bu sorunun çözülmesini istiyoruz. İki tarafın da pozisyonlarını yakınlaştırmak kolay değil, bu zor bir sorun. Ancak bunlara rağmen iki ülke arasındaki ilişkileri her türlü alanda maksimum düzeyde tutabilmek için mevcut sorunların çözümünde ilerleme kaydetmek konusunda hazır olduğumuzu belirttik.”

Japonya ile barış anlaşması konusunda da çalışmalara devam edileceğini kaydeden Lavrov, konunun yakın zamanda çözüme kavuşmasını umduğunu belirtti.

‘PUTİN´İN JAPONYA ZİYARETİ İKİLİ İLİŞKİLER İÇİN İTİCİ BİR GÜÇ OLMASINI UMUYORUZ´

Lavrov ayrıca, Putin´in 15-16 Aralık tarihlerinde Japonya´ya yapması beklenen ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkiler için itici bir güç olmasını umduklarını ve bu ziyaretin görüşmenin başlıca konusu olduğunu belirtti. 

‘ABD´NİN ASYA´YA YERLEŞTİRDİĞİ FÜZE SAVUNMA SİSTEMLERİNE DİKKAT ÇEKTİK´

Öte yandan Lavrov, görüşmede ABD´nin Asya Pasifik bölgesine yerleştirdiği füze savunma sistemlerinin oluşturduğu tehlikeye dikkat çektiğini ifade etti: “Japon meslektaşlarımızın dikkatini ABD´nin bölgeye yerleştirdiği füze savunma sistemlerinin yarattığı tehlikeye çektik. Rusya bölgesel güvenliğin toprak bütünlüğü ve güvenlik ilkeleri temelinde evrensel diyalog olmadan mümkün olmadığı görüşünde.”




22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor