• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Lavrov: Kıbrıs´ta Rus üsleri kurulması gündemimizde değil

Lavrov: Kıbrıs´ta Rus üsleri kurulması gündemimizde değil

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kıbrıs´ta Rus üsleri kurulmasının gündemde olmadığını belirtti. Kıbrıslı mevkidaşı Kasulidis de ´üs meselesinin hükümet yetkilileri tarafından bir kez bile tartışıldığını düşünmediğini´ v

 

Kıbrıs Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis ile Moskova´da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, 'Prensipte gemilerimiz, uluslararası hukuka uygun olarak Kıbrıs limanlarını dönem dönem kullanıyor ama özel servisler almıyorlar' dedi.

Lavrov, Kasulidis ile gerçekleştirdiği görüşmede Kıbrıs´ta Rus üsleri kurulması konusunun tartışılıp tartışılmadığı sorusunaysa 'Böyle bir şey tartışmadık' yanıtını verdi.

'Bu konunun Kıbrıs´la aramızda herhangi bir zaman tartışıldığını da hatırlamıyorum' diye devam eden Lavrov, 'Hmeymim ve Tartus´taki üslerimiz, Suriye hükümetinin talebi üzerine gerçekleştirdiğimiz terörle mücadele operasyonu için gerekli parametreleri zaten sağlıyor' ifadelerini kullandı.

KASULİDİS: GERÇEK HAYAT RUSYA´NIN ÜSSE İHTİYAÇ DUYMADAN SURİYE´YE ULAŞABİLDİĞİNİ GÖSTERİYOR

Kasulidis ise şu ifadeleri kullandı: 'Basında Rus üsleri konusunun tartışıldığına dair haberler çıkıyor. Ama korkarım bu konu yalnızca basında tartışılıyor. Zira bunun hükümet yetkilileri tarafından bir kez bile tartışıldığını düşünmüyorum.'

Kasulidis, 'Gerçek hayat, Rusya´nın hiçbir üsse gereksinim duymadan Suriye´ye ulaşabildiğini gösteriyor' diye de ekledi.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor