• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Lavrov: Kimyasal saldırının gerçekleştiği iddia edilen Duma´da değişiklikler yapmaya çalıştığımız yalan

Lavrov: Kimyasal saldırının gerçekleştiği iddia edilen Duma´da değişiklikler yapmaya çalıştığımız yalan

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova´nın Suriye´nin Duma bölgesinde Esad yönetimi tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen kimyasal saldırının etkilediği bölgeyi değiştirmeye çalıştığı iddialarını reddetti.

 

Konuyla ilgili BBC´ye konuşan Lavrov 'Size garanti veriyorum, Rusya (olayın gerçekleştiği) bölgede hiçbir şeyi değiştirmedi' dedi. 

Reuters´in aktardığına göre Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü´nün (OPCW) acil toplantısında ABD´li temsilcisi  Kenneth Ward Rusya´nın ve alanda değişiklikler yapmış olabileceği suçlamasında bulunmuştu.

ingiltere´nin OPCW temsilcisi Peter Wilson ise heyetin hala Duma´ya girmeyi beklediğini söylemişti.

´TÜM KANITLAR BASINDAN VE SOSYAL MEDYADAN´

ABD, İngiltere ve Fransa´nın kimyasal saldırı iddialarını bahane ederek Suriye´yi vurmasını değerlendiren Lavrov 'Başka ülkelerin liderleri söz konusu olunca nezaketsiz davranamam. Ama Fransa, İngiltere ve ABD liderlerinden bahsediyorsunuz. Dürüst olmak gerekirse, bu liderlerin dayanak aldığı tüm kanıtlar basın ve sosyal medyadan' dedi.

´BATI, YAPTIRIMLAR ÜZERİNDEN SOYKIRIM YÜRÜTÜYOR´

Lavrov 'İlişkilerimiz Soğuk Savaş dönemindekinden kötü. Zira Soğuk Savaş döneminde iletişim kanalları vardı. Yaptırımlar üzerinden soykırım gibi gözüken Rusofobi takıntısı yoktu' dedi.

Lavrov, Batı´daki herkesin bu durumun ne kadar tehlikeli olduğunun farkına varmasını umduğunu söyledi.

ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Washington´ın bugün Rusya´ya karşı yeni yaptırımları açıklayacağını söylemişti.

Haley, BBC´ye yaptığı açıklamada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´la veya gerçekleştirildiği iddia edilen kimyasal saldırı ile alakası olan Rus şirketlere karşı yaptırım uygulanacağını ifade etmişti.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor