• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Lavrov: Kuzey Kore ile ilgili nükleer sorun güç kullanarak çözülemez

Lavrov: Kuzey Kore ile ilgili nükleer sorun güç kullanarak çözülemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Çin´in, Kuzey Kore krizini güç kullanarak veya ekonomik açıdan zorlayarak çözmeye yönelik girişimlere karşı olduğunu söyledi.

 

 
Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt´la Moskova´da ortak basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore´nin son nükleer füze denemesine değindi. 

Rusya Savunma Bakanlığı´nın verdiği, Pyongyang´ın orta menzilli balistik füze denediği bilgisini doğrulayan Lavrov, şunları söyledi: “Kore yarımadasını nükleerden arındırma amacının, Kuzey Kore´de rejim değişikliği için bahane olarak kullanılmamalı. Herhangi bir askeri kararı haklı çıkarmaya yönelik girişimler kabul edilemez. Bu bölgede sonu tahmin edilemez sonuçlar doğurur. Rusya ve Çin´in konuyla ilgili ortak tutumu bu. Kuzey Kore´yi ekonomik açıdan zorlama girişimleri de kabul edilemez.”

Lavrov, Rusya ile Çin´in Kuzey Kore ile ilgili ortak girişiminin bugün BMGK´da sunulacağını ifade etti.

Kuzey kore dün Hwangsong-14´ü fırlatarak ilk kıtalararası balistik füze denemesini yaptığını duyurmuştu. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı füzenin orta menzilli olduğunu belirtmişti.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor