Tarih: 24.04.2018 12:22

Lavrov: Macron´un ABD´ye yaptığı Suriye çağrısı sömürgeci tutumun yansıması

Facebook Twitter Linked-in

 

Pekin´de konuşan Lavrov, 'Macron, ABD´ye son terörist imha edildiğinde veya Suriye´den çıkarıldığında bile askerlerini çekmeme çağrısı yaptı. Fransa lideri, neredeyse sonsuza dek orada kalınması ve Suriye´yi yeniden inşa etmeleri gerektiğini söyledi. Bu sömürgeci bir tutum' ifadelerini kullandı.

´NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ÖĞRENECEĞİZ´

Bugüne dek uluslararası koalisyonun Suriye´de sadece IŞİD ve diğer örgütlerin oluşturduğu terör tehdidini ortadan kaldırma amacıyla bulunduğu söylendiği için Fransız meslektaşlarından Macron´un tam olarak ne demek istediğini öğreneceklerini kaydeden Lavrov, konunun oldukça önemli olduğunu ve üzerinde çalışacaklarını vurguladı.

Fox News televizyonuna konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD, Fransa ve müttefiklerinin IŞİD´i yenilgiye uğrattıktan sonra İran´ın etkisinin güçlenmesini önlemek ve ‘yeni Suriye´yi inşa etmek´ için o ülkede kalmaları gerektiğini savunmuştu. 

Macron, 'IŞİD´le yürütülen savaş bittikten sonra dahi ABD, Fransa ve müttefiklerimiz, bölgedeki tüm ülkeler, hatta Rusya ve Türkiye, yeni Suriye´nin kurulmasında önemli rol oynayacak. Fakat geleceğini elbette ki Suriye halkı belirleyecek' diye konuşmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —