• BIST 100

    10218,6%-0,49
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,71% -0,40
  • GRAM ALTIN

    2432,30% -0,49
  • Ç. ALTIN

    3945,09% 0,00

Lavrov: Paralimpik Oyunları´na yönelik yasağı BM´ye taşıyacağız

Lavrov: Paralimpik Oyunları´na yönelik yasağı BM´ye taşıyacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus sporcuların Brezilya´nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilecek Paralimpik Oyunları´na katılmasına yönelik yasağı BM´ye taşıyacaklarını söyledi.

 

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Uluslararası Paralimpik Komitesi´nin (IPC) doping suçlamaları nedeniyle Rusya Paralimpik Komitesi´ni (RPC) 2016 Rio Paralimpik Oyunları´ndan men etmesi kararını bozmamıştı. IPC daha sonra sporcuların 2018 Pyeongchang Paralimpik Kış Oyunları´ndan da men edilmesine karar vermişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamaya göre, Lavrov “Herkes Rus sporcuların Rio ve Pyeongchang´daki oyunlara katılımına yönelik yasak kararından haberdar. Bu kararı verenler bir cevap vermeli. Bu konuyu bu şekilde bırakmayacağız. Mahkemede yasal süreç başlatıldı. Bu eylemleri ayrıca BM´de de görüşeceğiz, zira BM Genel Kurulu´nun onayladığı ‘sporun siyasetten uzak tutulması´ ilkesi ihlal edildi” ifadelerini kullandı.

Yasağı ayrımcılık olarak niteleyen Lavrov “Spor, hiçbir şekilde ayrımcılık yapılan bir alan olamaz. Burada açıkça sporcuların vatandaşı olduğu ülke yüzünden bir ayrımcılık söz konusu” dedi.




18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor