• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Lavrov, Putin´in Donbass kararnamesinin gerekçesini anlattı

Lavrov, Putin´in Donbass kararnamesinin gerekçesini anlattı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya´nın Donbass pasaportlarını geçici olarak kabul etme kararının insani durum nedeniyle alındığını açıkladı. Lavrov, kararın Minsk anlaşması uygulanana kadar devam edeceğini belirtti.

 

Kremlin´den yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbass´ta yetkililerin çıkarttığı nüfus cüzdanları, doğum belgelerini, pasaportları ve araç plakaları gibi belgelerin kabul edeceğini ilan etti.

Lavrov, konunun Münih´teki güvenlik toplantılarında gündeme getirilmediğini kaydetti.

´KARAR MİNSK ANLAŞMASI UYGULANANA KADAR DEVAM EDECEK´

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Kararname, insani durum nedeniyle, Minsk anlaşması uygulanana kadar geçerli olacağını açıkça ifade ediyor. Kararnameyle, Donbass sakinlerinin Rusya´ya girebilmeleri sağlanmış, demiryolu ile hava ulaşımını kullanabilmeleri amacıyla kimlik belgelerini kabul etmiştir' dedi.

UKRAYNA´DAN 1 MİLYON KİŞİ RUSYA´YA SIĞINDI

Ukrayna´da 2014´te krizin patlak vermesinin ardından Donbass´ta yaşayan bir milyondan fazla sivil Rusya´ya geçici sığınma talebinde bulundu. Rus Federal Göç Dairesi verilerine göre iç savaşın başlamasıyla bir milyon kişi Rusya´ya sığındı. Yaklaşık 600 bini oraya temelli yerleşme kararı aldı.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor