• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Lavrov: Rusya, BM´nin Doğu Guta raporuna şüpheyle yaklaşıyor

Lavrov: Rusya, BM´nin Doğu Guta raporuna şüpheyle yaklaşıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova´nın Birleşmiş Milletler´in (BM) Suriye´nin Doğu Guta bölgesi ile ilgili hazırladığı rapora şüpheyle yaklaştığını söyledi.

 

BM bağımsız komisyonunun Suriye´deki ihlallerin soruşturulmasına ilişkin raporunu basın mensuplarına değerlendiren Lavrov, şöyle konuştu: 

'Biz, ister konu genel anlamda savaş suçları olsun, ister kimyasal silah kullanımı olsun, (yerinde yapılan incelemeler yerine) uzaktan çalışma yöntemlerine çok şüpheyle yaklaşıyoruz.'

'Üzerlerinden sık sık sansasyon yaratılan bu yöntemler hakkında pek çok kez yorum yaptık' diye devam eden Lavrov, BM raporunda varılan sonucun, sahada yapılan incelemelerdense sadece sosyal medya üzerinden edinilen bilgiler ve tanık görüntülerine dayandırılmasını eleştirdi.

BM bağımsız komisyonunun dün yayınladığı, Suriye´deki ihlallerin soruşturulmasına ilişkin raporunda, Doğu Guta´da çatışan ne Suriye hükümet güçlerinin, ne de muhalif güçlerin sivilleri korumak için çaba gösterdikleri ve her iki tarafın kuşatma sırasında işlenen savaş suçlarından sorumlu oldukları belirtiliyor.

Paulo Pinheiro tarafından yürütülen ve bağımsız soruşturmacıların hazırladığı  23 sayfalık BM raporunda, 'Kuşatma altında bulunan sivil vatandaşların kontrolsüz saldırılara maruz kalması ve sistematik olarak gıdadan ve tıbbi yardımdan yoksun bırakılması kesinlikle iğrenç. Bu kuşatmanın sonuç etabından, çatışan taraflardan hiçbirinin sivil halkı savunmaya yönelik eylemlerde bulunmadığı anlaşılıyor' ifadelerine yer verilmişti.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor